Bli medlem
Rubrikbild_vav_affisch_508px

Väv

9 maj – 30 september
Nordiska museet, Stockholm 

På Nordiska museet visas utställningen Väv. Museets stora hall fylls av dunkande vävstolar tillsammans med inspirerande, vackra, imponerande och uppseendeväckande vävar av alla slag! En stor, lustfylld utställning där gamla vävar ur museets samlingar samsas med nya, från hela landet.

Det är det nya som dominerar i utställningen. Ett hundratal nyproducerade vävar i de traditionella teknikerna finns med, skapade av vävare och väverskor från hela Sverige. Vi har även bjudit in tre skolor att inspireras av de gamla vävarna i museets samlingar: Sätergläntan, HV Skola och Konstfack. Ett tiotal studenter från varje skola har skapat egna vävar och objekt. HV Skola har vävt flossamattor, Sätergläntan har jobbat med trasväv och Konstfack har tolkat materialet mer fritt.

DET MEST UNIKA MED UTSTÄLLNINGEN Väv är möjligheten att själv prova på. Under hela utställningsperioden kommer vår vävstuga att vara igång i hjärtat av utställningen. Här kan du slå dig ner i någon av de tio vävstolarna, som alla har olika slags tekniker och svårighetsgrad. I vävstugan anordnas också kurser och vävdemonstrationer.

UTSTÄLLNINGEN ÄR FÖR DIG SOM ÄR INTRESSERAD AV HANDGJORT SKAPANDE och vi hoppas kunna visa dig det magiska i denna uråldriga teknik som i högsta grad är samtida och aktuell idag.

  • Datum: 9 maj – 30 september
  • Plats: Nordiska museet, Stockholm
  • Pris: 90 kr för vuxna, barn/ungdom t o m 18 år har fri entré
  • Medlemspris: Hemslöjdens föreningsmedlemmar går 2 och betalar för 1 mot uppvisande av medlemskort. Gäller ordinarie vuxenpris och kan ej kombineras med andra rabatter/erbjudanden
  • Museets hemsida: www.nordiskamuseet.se

 

Utställningen Väv är ett samarbete mellan Nordiska museet, Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund och Sveriges hemslöjdskonsulenter, med stöd av Estrid Ericsons stiftelse. 

background image