Bli medlem
Rubrik_sdlfat

Ser du löven för alla träd?

Ser du löven för alla träd är ett kollektivt konstverk som utgör en viktig del i utställningen Hemslöjden på Liljevalchs. 2000 personer i hela landet har virkat, stickat, trådtjackat, vävt, täljt eller gjort någonting helt annat för att skapa ett eget löv. Tillsammans bildar löven en fantastisk och artrik skog i ett par av Liljevalchs salar. Löven auktioneras just nu ut på Tradera.

Självklart vill jag buda på ett löv!

Kul! Genom att delta i auktionen stödjer du Vi-skogens arbete med trädplantering och fattigdomsbekämpning i östra Afrika samtidigt som du kan bli ägare till ett unikt konstverk. Budgivningen sker på Traderas kampanjsida och här kommer några enkla tips på hur du går tillväga för att buda på ett löv.

1. HITTA DITT FAVORIT LÖV genom att besöka utställningen Hemslöjden på Liljevalchs. Ta hjälp av lånelistorna på plats när du vandrar runt i den artrika skogen. Det finns två typer av listor, en lista i nummerordning och en lista i alfabetisk ordning.

2. SKRIV NER NAMN OCH NUMMER. När du har hittat ett löv som du gillar är det bra om du skriver ner lövnummer och namnet på lövmakaren, det är nämligen dessa uppgifter som du använder som sökord på Tradera där löven finns till försäljning.

3. GÅ IN PÅ TRADERAS KAMPANJSIDA som du hittar här. Det är på kampanjsidan som budgivningen sker och om du inte har möjlighet att besöka utställningen på Djurgården kan du se alla löv på just den sidan.

4. SKAPA ETT KONTO PÅ TRADERA. För att kunna buda på löven behöver du ha ett konto på Tradera. Kontot, som är gratis, skapar du enkelt genom att fylla i dina uppgifter på den här sidan.

5. HITTA LÖVET! När du har skapat ett konto så använder du sökorden Hemslöjden 100 år + lövnummer eller Hemslöjden 100 år + lövmakarens namn för att hitta lövet som du vill köpa. Exempelvis: Hemslöjden 100 år Wille Sundqvist eller Hemslöjden 100 år 1222.

6. LÖVET KAN VARA SÅLT. Om du inte hittar lövet på något av sökalternativen ovan så innebär det att lövet är sålt till så kallat ”Köp nu-pris”. Köp nu-priset ligger på 1500 kr och om man lägger ett sådant bud har man vunnit auktionen. Köp nu-pris går bara att lägga om ingen annan har budat på just det lövet.

Auktionen avslutas den 2 september klockan 18.00. Lycka till!

Vill du skriva ut tipsen? Klicka här.

background image