Bli medlem
Malmöfestivalen, foto Christiaan DirksenMalmöfestivalen, foto Christiaan Dirksen

Hemslöjden på festival!

Festivalerna står som spön i backen och givetvis finns Hemslöjden på plats – på en mängd olika sätt. Hemslöjdstema på Malmöfestivalen, smygläsning på Stockholms kulturfestival, sneakerbroderi på Ung08, slöjdklubb på Göteborgs kulturkalas och mycket mer. Här hittar du ett urval av programmet och via länkar försöker vi hjälpa dig vidare!

 

Malmöfestivalen slår på den stora hemslöjdstrumman och har hemslöjdstema på årets festival. Bland annat så kommer stora delar av staden att stickas in på olika sätt och festivalprogrammet är fullsmockat under genren ”Hemslöjd”. Skånes Hemslöjdsförbund finns på plats och inför varje konsert kommer en animerad hemslöjdsfilm att visas på storbildsskärmarna. Här hittar ni hela programmet.

Slöjdtältet på Malmöfestivalen

Stortorget, Malmö,  17 – 24 augusti kl. 11.00-17.00

Kom till Hemslöjdens tält på Stortorget och prova olika slöjdtekniker. Vi finns på plats varje dag 11.00 – 17.00 under festivalen. Här kan du prova på stickning, virkning, broderi, knyppling, trådtjack, pappersslöjd och mycket mycket mer.

Program fredag 17/8 och lördag 18/8:

Temat i tältet är stickning och virkning. Lär dig hur aviga och räta maskor blir till halsdukar, strumpor och mössor. Om du hellre greppar virknålarna så hjälper vi dig att få fram mormorsrutor i olika färger och material eller spetsdukar i tunna bomullstrådar. Ta med din stickning och unna dig en paus i festivalminglet.

Program söndag 19/8 och måndag 20/8

Broderi, broderi och ännu mer broderi. Ta med dina jeans, en tröja, en väska eller någonting helt annat som behöver sig en ansiktslyftning med ett broderi eller hugg in på det stora tillsammans-broderiet som finns på plats och fyll det med bilder, mönster eller ett budskap. Pimpa gamla handarbeten med pärlor, spetsar, band och knappar. Handledare finns på plats i tältet om du behöver tips och trix!

Program tisdag 21/8 och onsdag 22/8

Forma järntråden till en potatissticka eller ett grytunderlägg. Ge bomullstråden en korsning och en vridning för att skapa dig en spets. På tisdag onsdag är det trådtjack och knyppling som gäller.

Program torsdag 23/8 och fredag 24/8

På torsdag och fredag återbrukar vi tidningspapper, silkespapper, presentpapper och ett och annat reklamblad. Ta det gamla och gör nya fina festspiror, kransar och rosor.

Skånes Hemslöjdsförbund med hemslöjdskonsulenter och hemslöjdsföreningar i samarbete med skickliga slöjdare, konsthantverkare och olika stickgrupper står för programmet.

Slöjdklubben på Malmöfestivalen

Barnområdet Raul Wallenbergs Park, Malmö, 17 – 24 augusti kl. 11.00-17.00

Slöjdklubben är öppen med slöjdaktiviteter för dig mellan 7 och 14 år. Kom och slöjda leksaker och spel, tälj djur av pinnar, brodera Trading cards eller virka dig ett vackert armband. Kunniga slöjdhandledare och hemslöjdskonsulenter finns på plats. Aktiviteterna sker i ett samarbete med Skånes Hemslöjdsförbund och här kan du läsa mer om Slöjklubbens aktiviteter.

 

 

 

background image